sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Sellun keitto


Työn tarkoitus: puu haketetaan josta tehdään sellua eri vaiheiden jälkeen.


Työn suoritus: Puu kuorittiin ensiksi jonka jälkeen se laitettiin hakettimeen jossa oli 5 seulaa joihin
erikokoinen hake kerääntyi. Sen jälkeen hake laitettiin eri ämpäreihin jotka punnittiin  ja määritettiin
kuiva-aine pitoisuus.
Sellun keittoa varten tehtiin keittokemikaalit johon kuului natriumhydroksidin ja natriumsulfidin seos. Sitten keitto aloitettiin
ja sen valmistuttua voitiin määrittää tikkupitoisuus. Tikkupitoisuuden määityksen ajan massaa kaadettiin hiljalleen koneeseen joka oli hidasta ja jos tikkuja jäi ne kerättiin talteen. Tikkupitoisuus kesti noin 5 tuntia. Paljonko SR lukuun tarvittiin massaa määritettiin sillä tavalla että massaa otettiin 100 ml ja tehtiin siitä kuiva kakku.
Hollanterissa  massa jauhettiin. Sitten arkkeja tehtiin 30 kpl (2,4L massaa 2,6L vettä 250 ml per arkki) Tehdyistä arkeista otettiin ylös: Puhkaisu-indeksi, Repäisyindeksi, Vetoindeksi.
Työn tulokset:
Vetoindeksi:179,971 Nm/g

Repäisyindeksi: 18,049

Puhkaisuindeksi: 436,1

Kappaluku:
Priimamassasaanto:





Massasta valmistettiin arkkeja
Sitä ennen piti selvittää sakeus ja saanto

Hollanteri jauhoi kuidut.
arkin tekoa
arkkien valmistuttua niistä otettiin  ylös vetoindeksi
Repäisyindeksi ja puhkaisu








Valmiit arkit laitettiin kuivumaan rumpuun noin 5 tunniksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti