torstai 3. joulukuuta 2015

Oluen värin ja katkeroaineen määritys


Työn suoritus: 10ml sonikoitua olutta pipetoitiin 100ml erlenmeyeriin jonka jälkeen lisättiin 0,5 ml HCI ja 20ml iso-oktaania.
Sen jälkeen magneettisekoittaja laitettiin pyörimään noin 10 minuutiksi hetki sekoittumisen jälkeen
työtä voi jatkaa. Näyte piti kaataa mittalasiin jotta läpinäkyvän kerroksen pipetointi onnistuisi.
Pipetointiin käytettiin lasista Pasteur-pipettiä kvartsikyvetteihin toiseen näyte ja toiseen oktaavi.

Lopuksi näytteet laitettiin UV/VIS-analysaattorin josta saatiin tulokset:50x0.759=128 EBU


Välineet: 100ml erlenmeyeri. 2 100ml mittalasia, 10 mm kvartsikyvettejä,pasteur-pipetti.
Reagenssit: Iso-oktaani (2,2,4-trimetyylipentaani) ja 6M HCI
Sekä olut näyte.


Väri Työn suoritus: Aluksi oluesta piti poistaa hiilihapot 15min ultraäänihauteessa pidossa. Sitten otettiin 0,45 µm suodatin ja ruisku jonka jälkeen mittauksen voi tehdä Spektrofotometrillä josta
saatiin tulokseksi 10,67.


Väri työ välineet: Spektrofotometri, kyvettiadapteri, 10 mm kyvetti, 0,45 µm Suodatinpatruuna sekä
ruisku ja Ultraäänihaudutin.
Spektrofotometri
Näyte sekoittuu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti