torstai 12. marraskuuta 2015
alkoholipitoisuuden määritys oluesta tislaamalla
Työn tarkoitus: Määrittää oluen alkoholipitoisuus tislaamalla
Työn suoritus: Tislauslaitteisto kasattiin ensimmäiseksi. Oluesta otettiin 100ml näytte ja kaadettin se tislauskolviin johon lisättiin kiehumakiviä.
Sitten otettiin sähköhaude joka nostettiin kiinni kolviin hissin avulla ja laitettiin jäähdytysvesikierto päälle. Vigreux-kolonni piti peittää foliolla että lämpö pysyisi tasaisena.
Lämpötila laitettiin heti täysille joka saattoi vaikutttaa tulokseen.
Tislauksen loputtua näytettä otettiin 1milli ja punnittiin se vaa`alla , sitten etanolin tiheyttä vastaava massa prosenttisuus katsottiin taulukosta.
Tulokset: 0,8232 kg/dm3 ja massaprosenttisuus 88
Oma arvio: Työ ei ollut helpoimmasta päästä koska veden kertymisen takia jouduttiin tekemään
kahteen kertaan.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti