torstai 12. marraskuuta 2015

alkoholipitoisuuden määritys oluesta tislaamalla


Työn tarkoitus: Määrittää oluen alkoholipitoisuus tislaamalla



Työn suoritus: Tislauslaitteisto kasattiin ensimmäiseksi. Oluesta otettiin 100ml näytte ja kaadettin se tislauskolviin johon lisättiin kiehumakiviä.
Sitten otettiin sähköhaude joka nostettiin kiinni kolviin hissin avulla ja laitettiin jäähdytysvesikierto päälle. Vigreux-kolonni piti peittää foliolla että lämpö pysyisi tasaisena.
Lämpötila laitettiin heti täysille joka saattoi vaikutttaa tulokseen.

Tislauksen loputtua näytettä otettiin 1milli ja punnittiin se vaa`alla , sitten etanolin tiheyttä vastaava massa prosenttisuus katsottiin taulukosta.


Tulokset: 0,8232 kg/dm3 ja massaprosenttisuus 88


Oma arvio: Työ ei ollut helpoimmasta päästä koska  veden kertymisen takia jouduttiin tekemään
kahteen kertaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti