keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Tärkkelyspitoisuuden määritys perunasta

Työn tarkoitus: Perunan tärkkelyspitoisuuden määritys.



Työn suoritus: Punnitsin perunoita 546,8 g sen jälkeen otin raastimen ja raastin perunat ämpäriin jonka jälkeen lisäsin noin 2 litraa vettä sekaan annoin sekoituksen olla 30 min. Sitten otin siivilän ja kaadoin seoksen siivilän läpi jolloin raaste jäi siivilään pieni huuhtelu vaadittiin jotta tärkkelys tulisi kaikki talteen.
Sen jälkeen odotin tunnin että tärkkelys laskeutuisi ja voisin lappoa pinnassa olevan veden pois. Sitten otin dekan johon kaavin tärkkelyksen laitoin lämpökaappiin useammaksi tunniksi 110 asteeseen ja lopuksi punnitsin tärkkelyksen.


Välineet: ämpäri, siivilä,raastin, dekka,lappoletku ja perunat


Tulokset:Tärkkelyksen saantoprosentti

205,472g/546,8g=0,3757x100%=37,6%

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti